שאלה: הפרדה בין חלבונים לפחמימות האם נכון לעשות?
תשובה: הגדרה של חלבונים היא רק חלבון מהחי הכולל: בשר בקר, בשר כבש, בשר הודו, עוף, ביצים, ודברי חלב – גבינות למיניהם, כל שאר הדגנים, פחמימות, ירקות, אגוזים למיניהם הם בקבוצה נפרדת מהחלבונים מהחי, מאחר שבטבע עצמו יש תערובת של חלבון ופחמימה ביחד וכל מיני גידולים ומאכלים, מלמדנו שכן אפשר לאכול חלבונים ופחמימות בארוחה אחת ובלבד שיהיו רק מהצומח, מה שלא בריא לאכול בארוחה אחת חלבון מהחי כנ"ל עם פחמימות מהצומח מלבד שכן אפשר לערבב חלבון מהחי רק עם ירקות שניתנים לאכילה ללא בישול.
הדגים הם יוצאים מהכלל, ניתן לאוכלם עם ביצים גבינות וירקות גם מבושלים. הצלחת המומלצת על ידי משרד הבריאות שמורכבת מפחמימות מלאות וחלבונים וירקות לאכילה ושמנים, כן מומלץ.